Petra Veen

Mantelzorgmakelaar & Cliëntondersteuner

Ik ben Petra Veen en woon in Arnhem. In het voorjaar van 2018 heb ik met goed gevolg de opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond en ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: "Wijzer in Zorg en Welzijn". Ik ondersteun mantelzorgers en cliënten, daarnaast ben ik docent en verzorg ik cursusactiveiten voor diverse opleidingsinstituten met als onderwerp de Wmo en de Jeugdwet.

Voordat ik mijn eigen bedrijf startte, ben ik werkzaam geweest als: ergotherapeut, Wvg-adviseur, indicatiesteller CIZ, Wmo consulent, opleidingsadviseur en docent. Daarbij heb ik veel kennis opgedaan over de wet- en regelgeving.

Ik ben gefascineerd door de vraag hoe de zorg en ondersteuning zo optimaal mogelijk kan aansluiten bij de behoefte van deze mensen. Wat is er nodig en hoe kan dit worden gerealiseerd? Daar houd ik me als Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner mee bezig.

Communicatie en onderlinge betrokkenheid zijn voor mij erg belangrijk. Ik ben sociaal ingesteld, geïnteresseerd in wat mensen beweegt en voel emoties van anderen goed aan.

Ik houd ervan om complexe situaties aan te pakken en te analyseren. Ik ben vastberaden en daadkrachtig, heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ik ben betrouwbaar. Ik werk graag samen met cliënten, mantelzorgers en uitvoerenden van instanties om de zorg en ondersteuning goed geregeld te krijgen.

MIJN MISSIE

Zorg optimaliseren en de mantelzorger ontzorgen